KAARTWEVEN voor beginners

KAARTWEVEN voor beginners is bedoeld om U opweg te helpen bij het kaartweven. Allereerst worden termen en begrippen uitgelegd, de dingen die U nodig heeft, hoe kaartjes gemaakt kunnen worden en waaraan men een kaartweefsel kan herkennen. Hierna volgt hoe op een snelle en simpele manier de schering met de kaarten eraan wordt gewonden en opgespannen. Dan volgt een beschrijving voor proefbanden, waarvan alle stalen zijn afgebeeld.

De meest gebruikte kaartweeftechniek voor het weven van voorstellingen en teksten, het dubbelzijdig kaartweefsel, komt aan bod en de verschillende manieren van patroontekenen. Dan volgt een methode voor het zelf ontwerpen van motieven voor smalle en brede banden en ze daarna te weven.

In het laatste hoofdstuk wordt ingegaan op de onbeperkte mogelijkheden die geweven kunnen worden met een vaste inrijg van de kaarten en het voor- of achteruit draaien van alle kaarten samen. Door combinatie en variatie van het aantal keer draaien ontstaan onverwachte en verrassende motieven. Een bladzijde stalen in kleur.

Instructies en werktekening voor een kaartweefplank.Wat kun je nu doen met al die banden? De hieronder geplaatste foto laat zien hoe je met twee kaartgeweven banden en een rits een heel bijzonder tasje maak.

Het boekje is A5 formaat, geniet. 40 Pagina's waarvan 5 in kleur.De prijs is € 9,00 of €12,50 inclusief verzendkosten in Nederland.
Het boekje, samen met een pakje van 20 weefkaartjes:is € 22,00 incl.
Voor België is het € 25,00.
Pakjes van 10 kaartjes 6 x 6 cm kosten € 4,00.
Pakjes van 10 kaartjes 7 x 7 cm kosten € 4,50.
Verzendkosten t/m 4 pakjes
€ 5,00 binnen Nederland.

Voor inlichtingen en bestellen ontvang ik graag een e-mail naar:


robenmarijkefigeevanepen@gmail.com